duminică, 14 martie 2010
Pop corn cu caramel
Reteta am luat-o de pe net, nu mai stiu de unde, daca o recunoaste cineva eu postez linkul. Am facut-o de mai multe ori si ne place mult.
Pt pop corn:
30g boabe de porumb pt floricele
1 lingura ulei
1 lingurita sare
Pt caramel:
10 linguri zahar
2 linguri apa
2 linguri unt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
Am facut floricelele intr-un ceaun de tuci, am pus boabele, sarea si uleiul si am amestecat pana au inceput sa sara. Am pus repede un capac si am lasat pana s-au linistit.
Cateodata imi fac un plic din hartie de copt si pun boabele sarea si uleiul in plic, le pun 3-4 minute la MW. Am facut 3 portii de cate 30 g.
Pt caramel am amestecat zaharul, apa, untul si le-am pus pe foc mic, le-am tinut cam 10 minute pana s-a caramelizat putin siropul, apoi am luat cratita de pe foc si am pus bicarbonatul.
Am adaugat siropul peste pop corn si am amestecat.
Etichete:
Alte retete dulci
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
tare ingenioasa ideea !:)
RăspundețiȘtergereBun ,bun............imi place ideea.
RăspundețiȘtergereO zi buna!
Extraordinara reteta draga mea Livia!! O sa cumpar neaparat porumb sa o fac si eu!! Te pup si multumesc mult!!
RăspundețiȘtergere