marți, 26 aprilie 2011

Inghetata de vanilie


O reteta foarte usoara si foarte buna:
Ingrediente:
3 oua
3 linguri apa
120g zahar
200ml smantana pt frisca
2 plicuri zahar vanilat
Am batut ouale cu apa, zaharul si vanilia, apoi le-am pus pe foc mic(sau pe abur) si am batut continuu pana si-a marit volumul si s-a ingrosat putin compozitia. Am lasat la racit.
Separat am batut smantana si am amestecat-o cu budinca de oua.
Eu am adaugat si cateva bucatele de ciocolata.
Am dat inghetata la rece pt minim 3 ore.


Dupa ce a inghetat:

Delicioasa! Aromata si fara ace de gheata!
Noi am servit cu toping de capsuni si feliute de capsuni.

3 comentarii:

  1. Vreau si eu ! incepe sezonul ,,inghetata,, doar inghetata papam toata vara :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Hristos a inviat!
    Dupa atatea mese incarcate ce poate fi mai bun decat o inghetata facuta in casa?????Mai ales ca preferatele mele sant de vanilie, melone si strugurecapsuna (nu stiu daca este gustul asta de inghetata in Romania )dar mie imi place combinatia asta foarte mult!
    Poate maine o fac si eu asta de vanilie!!!
    Te pup si pe curand!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Hristos a inviat!
    Ce pacat ca nu pot gusta ci doar saliva.Ma doare asa de tare in gat ca a trebuit sa iau antibiotic.
    Pup si o duminica buna!

    RăspundețiȘtergere