miercuri, 22 iunie 2016

Tarta cu cirese si bezea


Am folosit:
Pt aluat:
250g faina
100g unt rece
2 linguri smantana
2 galbenusuri
50g zahar
1 praf de sare
Pt umplutura
500g cirese fara samburi
100g zahar
2 lingurite amidon
Pt bezea
2 albusuri
2 linguri zahar

Pt aluat am amestecat toate ingredientele si am format un aluat mai moale pe care l-am dat la rece pana am pregatit umplutura.

Pt umplutura am fiert ciresele impreuna cu zahar si amidon pana s-a ingrosat putin. Am lasat la racit.
Intr-o tava unsa am pus o foaie de aluat, apoi umplutura si am dat la cuptor pt 25 minute la 180 grade, pana se rumeneste usor pe margini.

Intre timp am batut albusurile cu zahar si am turnat bezeaua peste tarta. Am bagat tava la cuptor pt inca 5 minute.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu