luni, 21 noiembrie 2011

Friptura aromata, cu moare de varza

O reteta foarte buna, pt care m-am inspirat de aici. Multumesc Foxyy!
Eu am folosit:
1 bucata piept de porc de 1kg
2 l moare de varza
sare, piper, boia, cimbru uscat
usturoi pisat

Am pus carnea intr-o cratita inalta si am turnat moarea peste carne. Am lasat sa fierba la foc mic aproximativ 2 ore, intre timp am intors carnea de cateva ori.

Am scos carnea din oala si am pus-o intr-o tava. Am condimentat-o dupa gust si am turnat moarea ramasa in tava, am acoperit tava cu folie si am dat-o la cuptor pt o ora, apoi am scos folia si am mai lasat-o inca o ora la cuptor pana s-a rumenit frumos.

Dupa ce s-a rumenit am uns bucata de piept cu usturoi tocat. Am servit cu pireu de cartofi si pepenasi murati.

E altfel de friptura, cu o aroma deosebita. Cu siguranta voi incerca si alte feluri de carne.

4 comentarii: