luni, 28 noiembrie 2011

Mamaliga la MW

De cand am descoperit acesta metota nu-mi mai gasesc timp pt clasica mamaliga. La MW merge mult mai repede, in 12 min e gata si nici nu se prinde de vas. Am preluat reteta de aici, prezentata de Maya, eu i-am adus cateva modificari.
Am folosit:
150g malai
400ml apa
1 lingurita (rasa) sare
30g unt

Intr-un vas termorezistent am pus malaiul, apa si sarea, am amestecat usor si am dat-o la MW pt 3 minute la putere maxima. Dupa ce au trecut cele 3 minute am amestecat si am pus vasul din nou la MW pt inca 3 minute. Din nou am amestecat si am mai lasat 3 minute. In total 9 minute.

Dupa ce au trecut cele 9 minute, deja incepe sa se intareasca, am adaugat untul si am introdus vasul pt ultimile 3 min la MW.

Cam asa arata mamaliga in 12 minute la Microunde.

3 comentarii:

  1. Eu i-as fi pus niste brinzica topita, hmmm, ce zici, oare iesea buna ?! Pupici si o seara placuta !

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesanta ideea! dar in 12 minute o fac si eu pe aragaz fara prea mult stres:) pe bune. Pana fierbe dureaza mai mult ca dupa aia in 2 minute e gata. Eu folosesc faina de mamaliga kukorica dara (ungureasca) aia ne place.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. *Merge de minune cu orice branzica! Te pup Daniela!
    *Bianca, eu de regula o fierb mai mult pe aragaz, nu stiu cam 20-25 min, plus timpul pana fierbe apa. Mi s-a parut mai simplu asa. O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere