vineri, 20 ianuarie 2012

Cartofi frantuzesti, la cuptor

O mancarica simpla, rapida si apreciata de mancaciosii mei.
Am folosit:
1 kg cartofi
200g feta
2 fire carnati de casa(sau 4-5 oua fierte)
4 oua intregi
300ml smantana
150g cascaval
sare, piper

Am curatat cartofii si i-am taiat rondele. I-am fiert in apa cu sare fix 10 min, sa nu se inmoaie prea tare. Separat am batut ouale si am adaugat smantana, sare, piper dupa gust.
Intr-o tava am pus putin ulei, un rand de cartofi rondele, carnati taiati felii (pe care i-am prajit putin) sau oua fierte, branza feta si cateva linguri din sosul de oua cu smantana, am acoperit cu cartofi, am adaugat restul de branza si carnati, din nou cateva linguri din amestecul de oua.

Am terminat cu un rand de cartofi, peste care am pus smantana ramasa si cascaval ras.

Am dat la cuptor pt 25 min, pana s-a rumenit.

Noi am servit alaturi de salata cu sfecla rosie si hrean.

6 comentarii:

  1. Foarte bun , ne place si noua! Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  2. Vreaauu si euuuuuuu.....!!!!!!...macar o portieeee.....

    RăspundețiȘtergere
  3. de cand n-am mai mancat...sa tratez cu sotul, poate fac si eu maine, ms de idee, te pup :*

    RăspundețiȘtergere
  4. Astia imi plac mult,si mai ales cu sfecla.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. O portie mica si pentru mine... mai ales cu cirnaciori de casa, hmmm, ce bunatate... Pupici !

    RăspundețiȘtergere