marți, 31 ianuarie 2012

Prajitura Regina Maria

O prajitura foarte fina si aromata, foarte buna!
Am folosit:
Pt blatul maro:
4 oua intregi
180g zahar
200ml ulei
200ml lapte (apa)
350g faina
1 praf de copt
2 linguri cacao
Pt blatul alb:
7 albusuri
7 linguri apa
250g zahar
100g ciocolata
100g stafide
100g nuca putin prajita
250g faina
1 praf de copt
Pt crema:
7 galbenusuri
200g zahar
4 linguri lapte
2 linguri cacao
400g unt
Pt desupra
ciocolata razuita

Am inceput cu blaturile, pt blatul maro am batut ouale intregi cu zahar, am adaugat uleiul cate putin, laptele, apoi faina cernuta, amestecata cu praful de copt si cacao. Am turnat blatul in tava pe hartie de copt si l-am dat la cuptor pt 20 min.

Pt blatul "bogat" am batut albusurile cu un praf de sare si apa, am adaugat zaharul si am batut pana acesta s-a topit, iar bezeaua a devenit lucioasa. Am adaugat ciocolata rupta bucatele, nuca tocata mai mare si stafidele inmuiate in rom, iar la sfarsit faina cernuta amestecata cu praful de copt. Am turnat blatul in tava si l-am copt pana s-a rumenit usor pe margini.

Pt crema, am batut galbenusurile cu zahar, am adaugat laptele si cacao. Am pus compozitia pe foc mic, amestecand continuu pana s-a legat. Am lasat la racit. Am spumat untul si am adaugat cate o lingura din crema de oua.
Asamblare: foaie maro, 2/3 crema, foaie alba, 1/3 crema, ciocolata razuita

9 comentarii:

  1. buna...nu am mai mancat de ceva ani praji asta, mama o facea de sarbatori, era tare buna, iar a ta arata asa de bine:))

    RăspundeţiȘtergere
  2. La cum arata as manca o tavaa......!!!!pupici

    RăspundeţiȘtergere
  3. Am si eu reteta la Prajitura regina Maria, dar am tot amanat sa o prepar . Arata foarte bine :)

    RăspundeţiȘtergere
  4. Foarte bine arata prajitura ta! Si eu vreau macar o bucatica din ea!Pupici!

    RăspundeţiȘtergere
  5. Multumesc dragelor, intradevar e foarte buna!

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. arata foarte bine ,poti sa imi spui ce dimensiune are tava ta de copt?

      Ștergere
    2. Sigur, am facut prajitura in tava cea mai mare de la aragaz , 30/40cm.

      Ștergere
    3. multumesc, sper sa o reusesc si eu :)

      Ștergere
  6. E buna prajitura!!!La mine pe blog te asteapta un premiu!!!Te pup!!

    RăspundeţiȘtergere