duminică, 13 ianuarie 2013

Cu DEX-ul in bucatarie?


Off...cum sa incep… in primul rand am creat acest blog din dragoste pt bucatarie si tot ce tine de ea.
Nu ma poate obliga nimeni sa gandesc si sa pun retetele mele aici, as putea sa postez doar pozele si retetele sa le tin pt mine, cum am vazut ca se practica. Am ales sa impartasesc si altora din umila mea experienta… sunt sigura ca am inspirat macar cateva personane si munca mea nu a fost degeaba.
Am incercat pe cat posibil sa fac blogul usor de folosit, am incercat sa grupez principalele etichete sa fie usor de gasit, am incercat sa scriu textele sa fie usor de citit si atat cat am putut fara prea mari greseli gramaticale. Aici am gafat din cauza albuselor/albusurilor, galbenuselor/ galbenusurilor.
Stiu si eu foarte bine care este pluralul corect in DEX, dar mi-a fost parca mai usor sa folosesc albuse/galbenuse, imi recunosc gresala pt ca atunci cand scriu o reteta nu o fac cu DEX-ul pe birou, dar nu cred ca am facut nici o crima, in plus toata lumea stie ce inseamna din moment ce stie sa corecteze. 
Rog persoanele sensibile la astfel de “mari greseli” gramaticale sa se abtina daca n-au nimic bun de spus, pt ca sunt sigura ca nu stiu cata munca implica aceste retete.
N-ar fi trebuit sa dau explicatii, dar de ceva timp nu mai am aceiasi tragere de inima cand vine vorba de blog si sincer e una dintre placerile mele la care n-as vrea sa renunt, sper doar sa nu fiu obligata…

22 de comentarii:

  1. stii ca ai posibilitatea sa blochezi comentariile nefondate, nu?:) oricum, eu sper sa nu te descurajezi..doar stii vorba aia :"erare umanum est"...si cine nu munceste, nu greseste! deci, te rog nu te intrista, pt. ca nu merita!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu te amara din cauza unor carcotasi. Denota incapaciate de a face ceva constructiv, denota uratenie sufleteasca pe care se straduie sa o gaseasca si in cele mai frunoase/creative initiative pentru a-si gasi scuze si nu in ultimul rand denota lipsa de respect pentru propia persoana care se rasfrange si asupra celorlalti.
    Asa ca... NU MERITA.
    Cu speranta ca voi continua sa citesc retete interesante, usor de facut si nu in ultimul rand foarte bune chiar cu albuse si galbenuse iti trimit multe ganduri frumoase.

    RăspundețiȘtergere
  3. Blogul, pana in momentul in care atrage profit, este considerat un jurnal personal. In jurnalul tau personal scrii cum vrei si ce vrei. Eu zic sa nu pui la inima rautatile gratuite si sa continui sa faci ceea ce-ti place :)
    Iti urez an nou bun, vesel si plin de inspiratie! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu m-am gandit asa, mi-am dat toata silinta, dar ai perfecta dreptate!
      Multumesc asemenea Cristina!

      Ștergere
  4. buna livia succes in continuare cu blogu ai retete minunate iti multumesc din suflet pt retete ca le impartasesti cu noi nu baga in seama rautatile si mie imi place sa gatesc si sa fac prajituri si torturi pt familie te urmaresc cu mare drag fiecare noutate si le pun in practica cu drag ely

    RăspundețiȘtergere
  5. Stai linistita si nu baga in seama,am patit-o si eu cu mere razalite si nu am scris razuite,ignora-i ca este cel mai bine,,,,,,te pup si nu renunta!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Tu spui ca stii cum e corect si tot tu spui ca nu stai cu dexul langa tine? E nevoie de dex daca stii? Sa scrii corect ti se pare un efort?
    Dupa parerea mea era mai bine daca sareai peste postarea asta...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi pare rau,dar nu ma pot abtine,am intrat pe blogul tau,din curiozitate,sa vad cat de corect scrii tu,,,, si asa ca toata lumea,ti-am gasit destule greseli de exprimare,,,,,,ce usor este sa critici pe altul inainte sa te vezi pe tine.
      Iarta-ma Livia,dar sincer ma enerveaza astfel de persoane atotstiutoare.

      Ștergere
    2. Eu ce sa zic, am gresit si asta e, daca gresala mea e de condamnat, ramane la aprecierea fiacaruia!

      Ștergere
    3. mirela, esti draguta sa imi spui unde ai gasit greselile pe blogul meu? as vrea sa nu le mai repet

      Ștergere
  7. Eu zic ca padure fara uscaturi "nu se exista", ca sa fiu si eu in ton, pt nemultumiti si deci e o pierdere de vreme si de energie sa luati in seama comentariile acestor personaje.
    Eu ma alatur tuturor acelora care va apreciaza, va felicita si va multumeste pt efortul si buna intentie de a impartasi si altora retele dv si nu doar fotografii,asa cum mentionati si dv. Pt fotografii, am la dispozitie google, chiar nu m-as obosi sa intru pe un astfel de blog.
    Sper sa ne incantati si pe viitor cu multe alte retete delicioase !
    Va doresc numai bine !
    Emilia Stanescu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc tare mult pt aprecieri! Multa sanatate va doresc!

      Ștergere
  8. Va multumesc mult pt comentarii, fie ele pozitive sau negative.
    Am scris postarea asta pt a-mi recunoste gresala si promit pe viitor sa fiu mai atenta la detalii, fie ele cat de mici...as vrea sa nu mai dau carcotasilor de lucru, nu stiu daca voi reusi asta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inteleg ca toate comentariile care nu sunt pentru ridicarea in slava sunt considerate ca fiind venite de la "carcotasi" eu cred ca ar trebui analizate si luate ca atare. Critica este si constructiva iar greseala recunoscuta e pe jumatate iertata

      Ștergere
    2. Sincer Bogdana nu am nevoie de ridicari in slavi, imi sunt de ajuns cuvintele de multumire pe care le primesc zilnic. Asta imi demonstreaza ca nu am creat acest blog in zadar.
      Cat despre carcotasi eu n-am facut si nu voi face parte din categoria asta niciodata. Chiar daca am sesizat greseli si inca mari, am trecut cu vederea si am luat ce era mai bun din postarea respectiva. Mi-ar fi placut ca toata lumea sa faca la fel...dar cum nu suntem toti la fel, am ajuns sa dau explicatii, la mine "acasa" pt ceea ce-am facut.
      Accept critica si am spus si mai sus ca voi incerca sa ma corectez!

      Ștergere
  9. Eu nu am venit sa ma cert cu nimeni doar am intrebat de ce trebuie sa folosesti dex-ul pentru niste chestii pe care ai zis ca le stii. Doamnele, vizitatoarele tale au insa o viziune cel putin ciudata asupra lucrurilor. N-am vrut sa te superi dar vad ca exista doar extreme. Zi faina!

    Mirela, inca astept raspunsul tau, si stii de ce? pentru ca tot ce puteai gasi gresit erau greselile de tastare si nicidecum de exprimare cum ai zis

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu m-am suparat deloc, am incercat sa dau o explicatie...
      O zi frumoasa tuturor!

      Ștergere
  10. Draga mea,te urmaresc de muuulta vreme si esti grozav de talentata!:)

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu apreciez retetele si munca ta Livia! Greselile de care vorbeai sunt nesemnificative!
    Te astept pe la mine http://filmandotherstories.blogspot.se/.
    Un an nou fericit iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  12. O primavara frumoasa! Livia ce faci tu este minunat, aici nu predai limba si literatura romana.Punct.

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu as fi intervenit, dara daca tot suntem la acest capitol :

    “N-ar fi trebuit sa dau explicatii, dar de ceva timp nu mai am aceiasi tragere de inima cand vine vorba de blog si sincer e una dintre placerile mele la care n-as vrea sa renunt, sper doar sa nu fiu obligata…”

    aceeasi – nu aceiasi

    Răspundeţi

    Corina13 ianuarie 2013, 21:37
    “Nu te amara din cauza unor carcotasi. Denota incapaciate de a face ceva constructiv, denota uratenie sufleteasca pe care se straduie sa o gaseasca si in cele mai frunoase/creative initiative pentru a-si gasi scuze si nu in ultimul rand denota lipsa de respect pentru propia persoana care se rasfrange si asupra celorlalti.
    Asa ca... NU MERITA.
    Cu speranta ca voi continua sa citesc retete interesante, usor de facut si nu in ultimul rand foarte bune chiar cu albuse si galbenuse iti trimit multe ganduri frumoase.”
    Răspundeţi

    amari - nu amara

    Ely Bagyinka14 ianuarie 2013, 10:25
    “buna livia succes in continuare cu blogu ai retete minunate iti multumesc din suflet pt retete ca le impartasesti cu noi nu baga in seama rautatile si mie imi place sa gatesc si sa fac prajituri si torturi pt familie te urmaresc cu mare drag fiecare noutate si le pun in practica cu drag ely”
    Răspundeţi

    blogul - nu blogu
    Despre virgule, nu mai vorbim….



    mirela14 ianuarie 2013, 10:54
    “Stai linistita si nu baga in seama,am patit-o si eu cu mere razalite si nu am scris razuite,ignora-i ca este cel mai bine,,,,,,te pup si nu renunta!!!!!”

    Răspundeţi
    Mirela, e corecta varianta “a razali”, foloseste-o cu incredere !

    rắzuĭ și răzuĭésc și (Mold. și) răzăluĭésc v. tr. (ung. reszelni, a răzui, ca și răzălăŭ d. reszelö și răzăș d. részes. Cu rad n´are a face !). Curăț răzînd cu cuțitu saŭ cu alt-ceva: a răzui un pește de solzĭ, a-țĭ răzui tălpile de noroĭ. Frec pe răzătoare ca să se prefacă în bucățele: a răzui hrean, morcov, ceapă.



    Livia15 ianuarie 2013, 20:31
    “Va multumesc mult pt comentarii, fie ele pozitive sau negative.
    Am scris postarea asta pt a-mi recunoste gresala si promit pe viitor sa fiu mai atenta la detalii, fie ele cat de mici...as vrea sa nu mai
    dau carcotasilor de lucru, nu stiu daca voi reusi asta!”

    greseala – nu gresala

    RăspundețiȘtergere
  14. Stai linistita, " m-am jucat" putin, imi place recunosc, sa scriu corect.
    Retetele tale conteaza, nu neaparat cum sunt scrise, caci noi gospodinele intelegem,nu ?
    Si mai conteaza f. mult sufletul tau frumos, toate bune.

    RăspundețiȘtergere