luni, 17 aprilie 2017

Prajitura Alba ca Zapada


Am folosit:
Pt foi:
2 oua
200ml ulei
200ml lapte
200g zahar
600-700g faina
1/2 praf de copt
Pt crema
600ml lapte
200g zahar
100g gris (optional faina)
2 lamai
250g unt

Pt foi am batut ouale cu zahar, am adaugat uleiul cate putin ca la maioneza, apoi laptele si la sfarsit faina cernuta amestecata cu praf de copt.
Am impartit aluatul in 5 si am copt 5 foi pe dosul tavii. Foile trebuie sa ramana albe.


Pt crema am amestecat laptele cu zahar si gris, am fiert la foc mic pana s-a igrosat usor, apoi am lasat la racit. Am adagat sucul de la cele 2  lamai, optional coaja rasa dupa gust. In crema rece am adaugat cate putin unt moale si am mixat pana s-a facut o crema spumoasa.
Am umplut foile si le-am suprapus, deasupra am pus un fund de lemn si o greutate pana a doua zi cand se pot portiona.
Eu am pstrat cateva linguri de crema pt deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu