marți, 10 noiembrie 2009

Cornulete cu iaurt


Ingrediente:
Pt aluat:
300g iaurt gras
100ml ulei
100g zahar
1 lingurita drojdie uscata
un strop sare
2 oua
aproximativ 700g faina
Pt umplutura
gem de gutui (merg foarte bine si cu rahat, nuca)
Pt sirop
3 linguri zahar
100ml apa

Am amestecat iaurtul cu ulei, amestecand ca la maioneza sa nu se taie

...apoi am adaugat zaharul, drojdia (frecata putin cu o lingura de apa), cele 2 oua si faina crenuta. Am facut un aluat moale si elastic.

Am impartit aluatul in 4 si am intins fiecare bucata in forma de cerc, apoi am taiat triunghiuri si le-am umplut cu gem.

Le-am rulat si le-am pus in tava, am copt pana s-au rumenit foarte putin, trebuie sa ramana albe.


Pt sirop, am caramelizat zaharul, am trecut cornuletele prin sirop, apoi am presarat peste ele, nuca de cocos macinata.

5 comentarii:

  1. O super reteta,pot sa iau unul am o pofta de numa:harnicut-o!
    Sa mai treci pe la mine ca e o eroare la data si postare parca sa blocat sa arate postarile!
    si nu vreau sa-mi bag nasul la postari sa mai fac ceva prostie,sint cam nepriceputa in ale netului!
    Si acum am nevoie de el tare,tare!deci mai viziteaza ca am mai pus ceva!te astept cu drag!pina atunci mai iau un cornulet!te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Livia eşti invitată la mine pe
    blog să îţi ridici"leapşa"am primit-o
    şi o dau mai departe.
    Îţi doresc o zi superbă!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mariana eu te vizitez de cate ori pot, am vazut ca ai avut probleme cu blogul, sper sa se rezolve cumva. Sigur te voi mai vizita! Si eu te pup si multumesc pt cuvintele frumoase!

    RăspundețiȘtergere
  4. Si eu am facut azi cornuri,daca vedeam mai devreme reteta,le faceam pe astea,dar nu-i bai,le vine randul!Si la mine ai o leapsa!Te pup!

    RăspundețiȘtergere