luni, 2 noiembrie 2009

Prajitura cu mere


Va invit la o felie de prajitura delicioasa cu mere.
Pt foi m-am inspirat de aici dupa reteta postata de Carmen L.

Ingrediente:
Pt foi:
100g zahar
100ml ulei
100ml lapte
1 ou
1/2 praf de copt
cam 500g faina

Pt umplutura:
2kg mere ionatane
5 linguri zahar
1 lingurita scortisoara
4 linguri gris

Pt foi, am pus intr-o craticioara laptele, zaharul si uleiul si am dat un clocot. Apoi am lasat la racit.

Dupa ce s-a racit am adaugat oul si praful de copt amestecat cu faina cernuta, apoi am framantat un aluat moale si elastic.

Pt umplutura am curatat merele, le-am ras si le-am calit cu zahar cam 30 minute, amestecand sa nu se prinda. Dupa ce a scazut apa lasata de mere, am stins focul si am adaugat scortisoara si grisul.

Am impartit aluatul in 2. Am intins prima foaie, am pus-o in tava, apoi merele.

Am acoperit cu a doua foaie, pe care am intepat-o cu furculita din loc in loc.

Am copt cam 25 minute, pana s-a rumenit putin.

Dupa ce s-a racit am pudrat prajitura cu zahar si am savurat-o. Foile sunt foarte fragede, merg foarte bine si cu alte umpluturi: dovleac, branza, mac.

2 comentarii:

  1. CEAU DRAGA
    CE MAI FACI MA BUCUR CA TEAI INTORS
    CE MODIFICARI ZICI CA TI-AI FACUT??
    PRAJITURA ARATA SUPERRR SI STIU CA E FF BUNA AM FACUT SI EU SI O SA MAI FAC DOAR PUTIN DIFERITA ....
    PA SI MULTA PACE !!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Anca, vezi la comentarii la Absenta motivata ;)

    RăspundețiȘtergere