luni, 2 noiembrie 2009
Prajitura cu mere
Va invit la o felie de prajitura delicioasa cu mere.
Pt foi m-am inspirat de aici dupa reteta postata de Carmen L.
Ingrediente:
Pt foi:
100g zahar
100ml ulei
100ml lapte
1 ou
1/2 praf de copt
cam 500g faina
Pt umplutura:
2kg mere ionatane
5 linguri zahar
1 lingurita scortisoara
4 linguri gris
Pt foi, am pus intr-o craticioara laptele, zaharul si uleiul si am dat un clocot. Apoi am lasat la racit.
Dupa ce s-a racit am adaugat oul si praful de copt amestecat cu faina cernuta, apoi am framantat un aluat moale si elastic.
Pt umplutura am curatat merele, le-am ras si le-am calit cu zahar cam 30 minute, amestecand sa nu se prinda. Dupa ce a scazut apa lasata de mere, am stins focul si am adaugat scortisoara si grisul.
Am impartit aluatul in 2. Am intins prima foaie, am pus-o in tava, apoi merele.
Am acoperit cu a doua foaie, pe care am intepat-o cu furculita din loc in loc.
Am copt cam 25 minute, pana s-a rumenit putin.
Dupa ce s-a racit am pudrat prajitura cu zahar si am savurat-o. Foile sunt foarte fragede, merg foarte bine si cu alte umpluturi: dovleac, branza, mac.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
CEAU DRAGA
RăspundețiȘtergereCE MAI FACI MA BUCUR CA TEAI INTORS
CE MODIFICARI ZICI CA TI-AI FACUT??
PRAJITURA ARATA SUPERRR SI STIU CA E FF BUNA AM FACUT SI EU SI O SA MAI FAC DOAR PUTIN DIFERITA ....
PA SI MULTA PACE !!
Multumesc Anca, vezi la comentarii la Absenta motivata ;)
RăspundețiȘtergere