marți, 3 noiembrie 2009

Pasta de hrean



Pt ca am avut mult hrean, aproximativ 1 kg, am facut o pasta pe care am pus-o in borcane pt iarna. Noua ne place mult cu smantana, langa friptura sau chiar langa cartofi copti.
Pt sos amestec cateva lingurite din pasta de hrean cu smantana si sare si e gata de servit.

Ingrediente:
radacina de hrean
otet
sare
apa
Nu stiu exact cantitatile, pt ca am facut dupa gust.

Am curatat, apoi am tocat hreanul in robot.


L-am pus in blender, am adaugat sare si otet dupa gust, apoi apa cat sa iasa o pasta nu foarte subtire.


Am pus pasta in borcane si am capsat.

4 comentarii:

  1. Pasta e asemanatoare cu cea din comert? Eu puneam doar in varianta razuiota dar simt nevoia de ceva mai fin . Se poate pastra si in camara?
    Multumesc,
    Oana

    RăspundețiȘtergere
  2. Oana mie mi se pare mai buna decat cea din magazine care e dulce si nu prea are gust de hrean. Eu am tinut-o peste iarna in debara, se poate tine si in frigider.

    RăspundețiȘtergere
  3. E perfect daca se poate tine si in debara. Eu tocmai am ras jumatate de kg de hrean, imi fac curaj si pentru restul. As putea sa il fac si la robot dar ma lupt cu o raceala. Razboiul e intoi asa ca m-am gandit sa o atac cu niste hrean proaspat. Tine-mi pumnii!

    RăspundețiȘtergere
  4. Iti tin pumnii, bine ca il suporti, o sa-ti desfunde toate sinusurile :) eu n-am avut curajul tau...l-am bagat la robot!

    RăspundețiȘtergere