miercuri, 24 august 2011

Fougasse

Pt ca ne-am indragostit de ciabatele cu masline, am trecut la alta specialitate tot cu masline. Pt acesta reteta m-am inspirat de aici, cu cateva modificari.
Ingrediente:
600g faina
300ml apa calduta
3 linguri ulei masline
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
100g masline tocate marunt
20g drojdie
ulei de masline pt uns deasupra
cimbru uscat

Am dizolvat drojdia in apa calduta, am adaugat zaharul si cateva linguri faina, apoi am lasat la dospit 15 min. Am adaugat sarea, uleiul, maslinele tocate si faina si am framantat un aluat nelipicios. Daca mai e nevoie mai adaugati putina faina.
Am impartit aluatul in 8 bucati. Fiecare bucata am intins-o sub forma de frunza si am crestat-o cu un cutit. Am uns fougassele cu ulei de masline si am presat cimbru.

Le-am copt 35 min pana s-au rumenit putin. Sunt delicioase, mai ales calde alaturi de un iaurt rece!

Un comentariu: