luni, 26 septembrie 2011

Orez cu lapte - reteta egipteana

M-am inspirat de aici. O reteta simpla, pe placul celor mici in mod special, dar si mari!
Am folosit:
1l lapte
100g orez
100g zahar
un strop sare
1 lingura amidon
100ml smantana pt frisca
vanilie
scortisoara, gem pt deasupra

Intr-o cratita am pus, laptele, orezul, sarea si zaharul si am fiert aproximativ 30 minute pana s-a inmuiat orezul. Separat intr-o cescuta am amestecat amidonul cu putina apa si am turnat peste orez. Am amestecat bine. Am luat cratita de pe foc si am turnat frisca lichida si vanilie.

...cu gem de gutui.

3 comentarii:

  1. Si eu il fac destul de des , Stella cred ca sughita mereu , imi place foarte mult consistenta lui.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pare foarte bun orezul facut asa...Te pup!!!

    RăspundețiȘtergere