vineri, 30 septembrie 2011

Napolitane cu nuca si caramel

O reteta care face parte din categoria "Dulciurile copilariei", foarte buna si simplu de facut!
Am folosit:
2 foi de napolitane (mici)
1 cana zahar
1 cana nuci tocate
1/2 margarina Unirea(asa era in reteta originala)
3 oua

Am caramelizat zaharul, apoi am adaugat nuca si am amestecat. Am taiat margarina cubulete si am adaugat-o la caramel, am lasat pe foc pana s-a topit margarina si s-a omogenizat compozitia.

Am batut ouale si le-am pus peste amestec. Am lasat sa dea cateva clocote si am luat de pe foc.

Am pus crema calda intre foi si am dat la rece.

8 comentarii:

  1. mmmm.... prajitura mea preferata!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cand scap iar la foi de napolitane o fac sigur!
    Pupici si o seara placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Da da...mama mea o face des mai ales la craciun si ii spunem "foi lica"
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Minunata! Doamne, ca nu asteptam deloc sa se raceasca, o mancam calda ;-)))

    RăspundețiȘtergere
  5. Delicioase aceste napolitane.
    Pup si seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  6. Abuz de napolitane , de la 2 la 5 ani cu suspendare !

    RăspundețiȘtergere