Ingrediente:
1 blat negresa (reteta aici )
2 mere mari
150g zahar
250ml smantana pt frisca
2 linguri zahar pudra pt frisca
sirop la alegere (eu am folosit zeama de la compot)
Eu am avut blatul gata facut, doar am decupat cerculete cu o forma rotunda.
Pt crema, am caramelizat zaharul, am adaugat merele curatate si taiate cubulete si am lasat pe foc pana s-au inmuiat merele, s-a topit zaharul si s-a format un sos caramel. Am lasat la racit, apoi le-am pasat. Am batut frisca, am adaugat zaharul si pireul de mere (din care am lasat deoparte 2 linguri). Rezulta o crema cu tinuta care n-a mai avut nevoie de stabilizator.
Pt sos am pus in blender cele 2 linguri pireu de mere, am adaugat 2 linguri frisca lichida si le-am pasat pana a avut consitenta dorita.
Am insiropat blatul, apoi am spritat ceculetele cu crema si le-am unit cate doua, deasupra am turnat sosul de mere.
duminică, 11 septembrie 2011
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Ce aratoase si gustoase sint turnuletele astea... As minca cu tot cu lingurita unul in acest moment... Pupici si o seara placuta !
RăspundețiȘtergereMersi Daniela, chiar sunt bune rau! O seara frumoasa si tie!
RăspundețiȘtergereCe bine arata!!! Sper gustoase sigur.
RăspundețiȘtergerePupici
o seara placuta cu asa frumoase turnulete
RăspundețiȘtergeresi eu am facut ceva asemanator azi, cred ca afost delicioas al tau !
RăspundețiȘtergereimi plac deserturile cu mere.arata yummy.pupicei
RăspundețiȘtergereTare bine arata turnuletele tale!Si eu vreau macar o bucata!!!
RăspundețiȘtergereO zi placuta!
Au mai ramas doua bucatele? Vrem si noi. Va felicitam.
RăspundețiȘtergereMa bucur ca va plac! Am pt toata lumea va astept!
RăspundețiȘtergereVreau si eu au mai ramas sau am venit prea tarziu :(, foarte bine arata, cred ca sunt super delicioase! Pupicei!
RăspundețiȘtergereliviaaa ce mai faci tu :)?ff frumoase turnuletele tale si yumyy
RăspundețiȘtergere