duminică, 18 decembrie 2011

Escalop de porc, cu ciuperci

O idee pt masa de duminica!
Am folosit:
6 felii cotlet de porc
300g ciuperci
100ml vin alb
1 ceapa mica
2 catei de usturoi
ulei
2 linguri smantana sau sos de rosii
1 lingura faina
sare, piper
patrunjel verde

Am batut carnea cu ciocanul pt snitele, am sarat-o...

...si am prajit-o in ulei pe ambele parti, pana s-a rumenit usor. Am scos carnea pe o farfurie.

In uleiul ramas, am pus ceapa tocata marunt, usturoiul si ciupercile taiate feliute. Am lasat pana s-au dinstuit putin, apoi am adaugat vinul, carnea, sare si piper dupa gust. Am pus capac si am lasat 20 min pe foc mic pana s-au "pupat" toate aromele.
Separat am amestecat smantana cu faina si putina apa, am adaugat peste escalop si am fiert inca 2-3 minute. Am stins focul si am adaugat patrunjelul tocat.

Noi am servit cu pireu de cartofi, merge foarte bine si cu orez, macaroane sau chiar mamaliga.

10 comentarii: