Acestia sunt fratiorii melcilor cu nuca, reteta aici.
Am folosit:
Pt aluat
20g drojdie
150ml lapte cald
100g zahar
2 oua
100g margarina topita
450g faina
vanilie
coaja rasa de lamaie
Pt umplutura
100ml lapte
100g mac
80g zahar
1 lingura gris
100g unt
Am facut aluatul ca aici.
Pt umplutura am fiert laptele cu zahar, mac si gris pana s-a ingrosat putin. Am lasat la racit apoi am adaugat untul moale si am amestecat.
Am impartit aluatul in 2 si am intins fiecare foaie. Am intins umplutura si am rulat.
Am taiat melcii si i-am pus pe hartie de copt.
I-am copt la foc potrivit 25-30 min pana s-au rumenit.
miercuri, 7 decembrie 2011
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Imi plac tare mult, imi place macul!!! Pupici!
RăspundețiȘtergereMultumesc Adela, te pup!
RăspundețiȘtergereAstia-s melcisorii copilariei mele: eu alegeam cu nuca, sora mea cu mac.Ce amintiri, parca le simt gustul.
RăspundețiȘtergereServesc si eu unul.Imi place tare mult macul.Pupici!
RăspundețiȘtergereMa bucur mult ca va plac!
RăspundețiȘtergere