luni, 17 decembrie 2012

Painea mea de casa

O painica foarte buna, usor de facut, fara framantare...
Am folosit:
550g faina alba
400ml apa
20g drojdie
1 si 1/2 lingurita sare
1 lingurita zahar pt drojdie
putin ulei pt uns

Am amestecat drojdia cu putin lapte caldut, zahar, 2 linguri faina si am lasat la crescut. Am adaugat apa, faina, sarea si am amestecat cu lingura de lemn aluatul, apoi l-am lasat la crescut intr-un loc cald.

Intre timp am incalzit cuptorul si tava in care am copt painea. Dupa ce tava s-a infierbantat am turnat putin ulei si aluatul crescut si am bagat-o din nou la cuptor pt 35-40 min, la foc mic, pana s-a rumenit. Eu am lasat-o chiar mai mult...
O felie cu pateu de casa...

3 comentarii:

  1. Arata grozav de bine. Mi-ai facut pofta, asa ca maine incerc reteta ta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Poti s-o incerci Miha, noua ne place si se face destul de usor!

    RăspundețiȘtergere