marți, 25 decembrie 2012

Prajitura Radiera

 O prajitura tare aspectuoasa, destul de usor de facut si foarte buna...
Am folosit:
Pt blatul galben:
3 oua
3 linguri faina
3 linguri zahar
Pt crema maro
3 oua
2 linguri cacao
10g gelatina
150ml apa
5 linguri zahar pudra
Pt stratul alb
300ml frisca
10 gelatina
150ml apa
vanilie
Pt glazura
300ml sirop de zmeura
150ml apa
10g gelatina

Am facut un blat cu 3 oua pe care l-am copt intr-o tava 25/35cm, l-am lasat la racit. Am captusit tava cu folie de aluminiu si am pus blatul inapoi.

Pt stratul maro, am frecat galbenusurile cu zahar, am adaugat cacao. Gelatina am pus-o la hidratat impreuna cu apa, apoi am topit-o la Mw si am turnat-o in fir subtire peste galbenusuri, amestecand continuu. La sfarsit am adaugat albusurile batute spuma. Am turnat crema peste blat si am dat tava la congelator pana am pregatit stratul alb.

Am batut frisca, am adaugat vanilia si am adaugat gelatina hidratata cu apa si topita la Mw. Am turnat peste stratul maro.

Am incalzit putin siropul si l-am amestecat cu gelatina hidratata si topita la Mw. Am turnat peste stratul alb si am lasat prajitura la rece peste noapte.

2 comentarii:

  1. ce nume interesant are prajiturica asta! Craciun fericit!

    RăspundețiȘtergere
  2. Fie ca Mosul sa vina incarcat cu fericire, caldura si bucurie, iar Anul Nou sa te gaseasca alaturi de cei dragi.

    Colindele sa-ti mangaie sufletele si lumina sarbatorilor sa-ti calauzeasca pasii spre implinirea viselor.

    RăspundețiȘtergere