joi, 12 decembrie 2013
Minciunele
..sau gogosi nedospiti. Se fac mult mai rapid si sunt la fel de bune.
Am folosit:
600g faina
100g zahar
1 praf de copt
300ml apa (sau lapte pentru cei ce nu tin post)
1 ou (optional)
vanilie
coaja de lamaie, portocala
ulei pentru prajit
zahar pudra
Am amestecat faina cu zahar si praf de copt. Am adaugat oul, aromele si laptele, am framantat un aluat moale, pe care l-am lasat 15 minute sa se odihneasca.
Pe masa unsa cu ulei, am pus bucatele de aluat, de marimea unei nuci, le-am intins cu sucitorul.
Am crestat aluatul pe mijloc cu ajutorul unui cutit, iar prin gaura formata am bagat capatul cel mai subtire, formand minciunelele.
Le-am prajit in ulei incins, pana s-au rumenit si le-am pudrat cu zahar.
Etichete:
Aluaturi dulci
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu