marți, 8 decembrie 2009

Tort cu ciocolata si cafea


Blat:
3 oua
60ml apa
4 linguri zahar
4 linguri faina
1 lingurita cafea macinata

Sirop:
2 linguri zahar
1 lingurita ness
1 lingurita rom
100ml apa

Crema de cicocolata si cafea:
300ml lapte
1 lingura cafea
40g amidon
150g zahar
100g ciocolata de menaj
300ml frisca

Pt blat am batut albusurile cu apa, am adaugat zaharul, apoi galbenusurile,  faina cernuta si cafeaua. Am copt blatul pana s-a rumenit.

Pt crema am fiert laptele cu zaharul si lingura de cafea. Am lasat pana s-a racit putin, apoi trebuia strecurat, eu am sarit peste faza asta.
Am amestecat amidonul cu laptele si am pus din nou pe foc pana s-a imgrosat ca o budinca. In crema fierbinte am adaugat ciocolata taiata marunt si am amestecat pana s-a topit. Am racit crema, apoi am amestecat-o cu frisca batuta.

Am taiat blatul in 2.
Pt sirop am fiert toate ingredintele si am insiropat blatul.
Am ornat cu crema si frisca batuta in care am pus 2 linguri de crema cu ciocolata si cafea.

3 comentarii:

  1. Foarte, foarte frumos! si cred ca delicios!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc tare mult, da a fost delicios, n-a mai ramas nimic din el :D

    RăspundețiȘtergere
  3. HI LIVIA CE MAI FACI :)
    FF RUMOS AI ORNAT TORTUL SI CRED CA E SI YAMY :)
    TE ASTEPTA UN PREMIU LA MINE PE BLOG
    EU NUMAI CE MA REVENIT CA AM FOST PLECATA L APARINTI IN LAT STAT :) TE PUP PA

    RăspundețiȘtergere