luni, 29 august 2011

Chiftelute marinate

Ingrediente:
Pt chiftelute:
1kg carne tocata(vita+porc)
5 catei de usturoi
1 ceapa mica
2 oua
sare, piper dupa gust
2 felii paine inmuiate in lapte
2 linguri faina
ulei pt prajit
Pt sos:
500ml bulion
500ml zeama de supa
2 linguri ulei
3 catei de usturoi necuratati
2 foi dafin
2 linguri zahar
1 lingura otet
sare, piper

Chiftelutele le-am preparat ca aici, doar ca de data asta n-am pus cartofi. Le-am prajit in ulei bine incins, pana s-au rumenit.

Pt sos am calit putin cateii de usturoi intregi in ulei, apoi i-am scos si am adaugat bulionul, supa si celelalte ingrediente. Cand a inceput sa fiarba am adaugat chiftelutele si am fiert inca 10-15 min.
Noi am servit cu pireu de cartofi.


8 comentarii:

  1. Sa vezi ce pune sint pentru condimentat spaghetti, nu-ti mai trebuie alt sosulet... Noi tocmai am servit astazi piftelute in sos de rosii cu spaghetti... Bune si cu piure de cartofi, daca mai e si o bucatica de mamaliguta alaturi... Deh, amintiri din copilarie...

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai ce bunatate...exact pe gustul meu cu otet si foi de dafin...ma faci sa visez si sa-mi imaginez gustul...caci nu-mi amintesc sa fi facut aici in Italia....bun,bun,bun si neaparat cu piure...
    Te pup si o saptamana frumoasa!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar a fost foarte bun, ma bucur ca si voua va place, pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Vreau si eu o portie, dar mare de tot sa fie! Yumy! Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mmm ce pofta miai facut...sigur sunt bune rau

    RăspundețiȘtergere
  6. o reteta care are succes mereu,gustos
    simt mrosul de aici
    o zi foarte placuta

    RăspundețiȘtergere