luni, 19 septembrie 2011

Lapte de pasare

Cred ca toata lumea stie sa faca lapte de pasare. Nu dau o reteta ci doar o idee de ceva dulce rapid si foarte bun! Eu am un amator, care papa cu mare placere "lapte de vabiutze"
Am folosit:
1l lapte
200g zahar
6 oua
vanilie
1 lingura amidon
1 praf de sare

Am am batut albusele cu putina sare si jumatate din cantitatea de zahar, am pus in laptele fierbinte bulgarasi de spuma si am fiert cate 2 min pe fiecare parte.
Galbenusele le-am amestecat cu zaharul ramas, amidonul, vanilia si am turnat in laptele ramas. A rezultat o budinca delicioasa pe care am turnat-o peste bulgarasii din albus.

5 comentarii:

  1. Cand eram acasa la mama :))) in tinerete :))) pregateam foarte des , si cred ca tot de atunci nu am mai facut, :((( dar cu siguranta voi face, la ce pofta mi-ai facut! Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si mie imi place mult "laptele de vabiutze" dar n-am facut de cand erau fetele mici...cum zilele trecute le-am facut coltunasi si papanasi....cred ca v-a urma si acest dulce gustos!
    Te pup si o seara placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. desi toata lumea pare ca a mancat in copilarie eu sunt exceptia care intareste regula.am mancat prima oara dupa ce m-am casatorit,facut chiar de mine.daca ai fi vazut ce mutra a facut sotul meu cand i-am spus ca avem la desert "lapte de pasare":)))
    mi-a placut si chiar nu stiu de ce n-am mai facut.sigur merita repetata reteta.pupicei

    RăspundețiȘtergere
  4. oh.. daaa... an old time favorite!.. supeeeeer buuun

    RăspundețiȘtergere