Am folosit:
200g untura
400g faina
1ou
4 linguri zahar
putin lapte
coaja rasa de lamaie
1 lingurita praf de copt
1,5 kg mere
zahar si scortisoara dupa gust
Am curatat merele si le-am ras pe razatoarea mare. Le-am calit aproximativ 20 min cu zahar si scortisoara, pana s-au inmuiat si s-a evaporat apa. Apoi le-am lasat la racit.
Pana s-au racit merele m-am ocupat de aluat. Am amestecat untura cu faina cernuta, ou, zahar, coaja de lamaie si praful de copt, am adaugat putin lapte cat sa se lege compozitia. Am framanat un aluat nelipicios pe care l-am impartit in 2 parti inegale.
Am intins bucata mai mare de aluat pe masa cu faina si am asezat-o in tava(care nu trebuie unsa). Am pus merele racite si fasiute din bucata mai mica de aluat. Am dat la copt pt 30 min pana s-a rumenit putin.
Foarte buna, reteta originala era cu gem de prune, eu am inlocuit gemul cu mere.
duminică, 23 octombrie 2011
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Super buna!!!!
RăspundețiȘtergereAre mere,deci am venit si eu.Pupici!
RăspundețiȘtergereminunate aceste prajiturici cu mere!pupici
RăspundețiȘtergereMultumesc, chiar a fost foarte buna!
RăspundețiȘtergereTare buna!
RăspundețiȘtergeresoo yummy
RăspundețiȘtergere