Acesta "Scufita Rosie" apartine Pocai, reteta originala pe Culinar aici.
Eu i-am adus cateva modificari, nu se putea altfel, dar oricum e delicioasa!
Am folosit:
Pt aluat
150ml apa calda
150ml lapte cald
25g drojdie
450g faina (eu am folosit faina cu tarate)
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
5-6 linguri ulei pt uns
Pt umplutura
2 cepe
putin ulei
3 ardei rosii
5 rosii decojite
sare
piper
200g feta (sau cascaval)
Pt desupra
1 ou
1 lingura bulion
felii de rosii
Pt inceput, am dizolvat drojdia in apa calduta, am adaugat zaharul si putina faina, am lasat la dospit 15 min.
Intre timp am tocat ceapa si ardeii (in robot) si le-am pus in ulei incins, le-am lasat cateva minute la dinstiut, apoi am adaugat rosile tocate. Am tinut pe foc pana a scazut apa. Am sarat si piperat si am lasat la racit.
Dupa ce a trecut timpul pt dospit, am adaugat sarea, laptele si restul de faina si am framantat un aluat moale, dar nelipicios pe care l-am impartit in 10 bilute.
Am intins fiecare biluta cam cat o farfurie si am suprapus cate 5 foi unse intre ele cu ulei.
Am intins cele 5 foi pe o foaie de copt, cat tava. Am adaugat umplutura racita...
...apoi feta si a doua foaie (din 5 foi)
Separat am batut oul, am adaugat bulionul si am turnat peste placinta. Am ornat cu feliute de rosii.
Am copt placinta 45 min pana s-a rumenit. E foarte buna calda sau rece. Multumesc Poca!
joi, 20 octombrie 2011
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Da, e foarte buna am facut-o si eu de cateva ori!
RăspundețiȘtergereBine te-am gasit Livia!Arata foarte bine aceasta placinta!
RăspundețiȘtergeresigur e un deliciu. ca arata atat de bine.pupici
RăspundețiȘtergereSuna tare bine iar la cum arata, fuguta la preparat.
RăspundețiȘtergere