miercuri, 12 octombrie 2011

Prajitura Savana

O specialitate care contine blat fin cu mac, crema cappuccino si o foaie de ciocolata...
Am folosit:
Pt blatul cu mac:
6 albusuri
60ml apa
putina sare
8 linguri zahar
8 linguri faina
2 linguri mac
1/2 praf de copt

Pt foaia cu ciocolata:
1ou
5 linguri ulei
5 linguri lapte
5 linguri zahar
100g ciocolata rasa
2 linguri cacao
1/2 praf de copt
350g faina

Pt crema de capuccino
6 galbenusuri
1 lingura amidon
250ml lapte
150g zahar
250g unt
2 plicuri capuccino

Am facut 2 blaturi cu mac, fiecare cu jumatate din ingrediente. Am batut 3 albusuri cu 30ml apa si putina sare pana s-a facut o spuma tare, am adaugat zaharul si am batut inca cateva minute. Am adaugat faina cernuta, macul si un varf de cutit praf de copt. Am dat la cuptor pt 15 minute.

Pt foaia cu ciocolata am amestecat toate ingredientele si am framantat un aluat. Am intins o foaie de 1cm grosime. Am copt foaia pe fundul tavii in care am copt blatul.

Pt crema am amestecat galbenusurile cu zaharul, amidonul si laptele si am fiert pe foc mic pana s-a legat. Am lasat la racit. Am spumat untul si am adaugat cate putin din crema racita si cele 2 plicuri de capuccino.

Asamblare: 1 blat cu mac, crema, foaia cu ciocolata, crema, al 2-lea blat cu mac, crema , ciocolata rasa...

Am dat la rece pt cateva ore.

16 comentarii:

  1. E clar,e pe gustul meu!Stiu de unde sa iau reteta!!!
    Apropo daca tot imi place pot servi o bucatica mica?
    Te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai spus bine ca-i o specialitate,arata minunat si cred ca-i si foarte buna!!!!Imi place mult cum arata,e foarte eleganta deci ma atrage...
    Te pup si-ti urez o seara placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Delicioasa prajitura. Si arata foarte bine.

    RăspundețiȘtergere
  4. Delicioasa reteta ,mai ales cu capuccino!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Faina retete, super faina prajitura! ;-)

    RăspundețiȘtergere
  6. Voiam de mult o asemenea reteta pe care o voi transpune intr-un tort. Multumim, arata delicios.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cu multa placere si eu cred ca merge de minune intr-un tort!

    RăspundețiȘtergere
  8. Cred ca este foarte buna prajitura asta! O s ao incerc si eu..ce fel de tava folosesti la cantitatile astea??

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna! acum incerc sa fac aceasta prajitura si am cam avut probleme la foaia cu ciocolata...imi par cantitatile un picut cam nereale...cel putin cea de faina...eu a trebuit sa mai adaug ceva lichid ca sa poata deveni cat de cat maleabila sa o pot intinde...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dana cantitatile sunt reale, acum depinde de tipul de faina, de lingura, chiar si de marimea oului. Oricum se adauga faina cat pt un aluat usor maleabil...sper sa nu fie probleme.

      Ștergere
  10. foarte buna prajitura, pe incercate, cu putine modificari:)
    http://miremirc.ro/2018/02/13/prajitura-savana/

    RăspundețiȘtergere