duminică, 4 octombrie 2009

Tort Padurea neagra


Tort Padurea neagra inspiratie de aici cu mici/mari modificari, dupa gustul nostru. Oricum a iesit o minunatie de tort, pe care il recomand tuturor!

Blat 1(la mine sunt dublate cantitatile, pt ca am facut 2 foi si am renuntat la spuma de ciocolata)
2 oua
60g miere
60g zahar
150g zahar
10g praf de copt
200g faina
100g unt
100ml lapte
Am batut ouale cu mierea si zaharul, am adaugat untul topit, laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. Am copt 2 foi.

Jeleu de visine
1 compot de visine fara samburi 800g
3 linguri zahar
1 lingura amidon
1 lingurita gelatina hidratata
Visinele si putin suc din compot , impreuna cu zaharul si amidonul le-am pus la fiert pana s-a intarit putin. Am lasat la racit si am adaugat gelatina topita la MW.

Crema ganache de ciocolata
200g ciocolata de menaj
200ml frisca
Am incalzit frisca si am topit ciocolata. Am lasat la rece 3-4 ore, apoi am batut spuma.

Blatul de ciocolata
Eu am folosit blatul de negresa de aici, din 3 oua, in care am adaugat 150g ciocolata neagra, topita.

Crema cu visinata
3 galbenusuri
1 lingura amidon
150g ciocolata alba
250ml lapte
100g zahar
1 lingurita gelatina
50ml visinata
300ml frisca
Am frecat galbenusurile cu zahar, am adaugat amidonul, laptele si am fiert pana s-a facut ca o budinca. In crema calda am adaugat ciocolata rupta bucati si am amestecat pana s-a topit. Am lasat la racit, am adaugat gelatina hidratata cu 2 linguri apa si topita la MW, visinata, apoi frisca batuta.

Spuma de ciocolata
4 galbenusuri
150g zahar
100ml lapte fierbinte
200g ciocolata amaruie
200ml frisca batuta
Galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga laptele fierbinte, ciocolata. Rece se amesteca cu frisca batuta.




22 de comentarii:

  1. Multi,multi ani impreuna si fericiti!!..Foarte frumos tortul...

    RăspundețiȘtergere
  2. la multi ani!:)
    tortul ala e prea delicios =p~

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumim, decoratia nu mi-a iesit cum am vrut, da tortul e delicios ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Wow,tortul arata delicios!!!felicitari,sa fiti fericiti o suta de ani!

    RăspundețiȘtergere
  5. LA MULTI ANI ! si sa faci un tort asa frumos si la 70 ani de la casatorie. PUP

    RăspundețiȘtergere
  6. Superb tortul! Felicitari si muuuulti ani fericiti impreuna!!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. La multi ani!
    felicitari pt. tort,delicios si "inimos"!

    RăspundețiȘtergere
  8. Hallo Livia,

    La multi Ani vä doresc si eu.

    Tortul aratä foarte frumos si mai ales gustos. Nici o Minune : Blatt , Schokomouse, Visine,Blatt de Schoko ( insiropat?) Sahnemousse , iaräsi Blatt si peste zahärglasurä.
    Super !!

    Dacä vrei , data viitoare probeazä Trandafiri din Butter. Merge si mai usor decit Pastä si aratä mai natural.

    Salutäri Jacob

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc frumos tuturor pt felicitari si urari, la fel va doresc si eu, si in plus multa sanatate! :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Koch data viitoare voi incerca si buttercream, pana acum n-am lucrat decat cu frisca si pasta, dar in curand ;)

    RăspundețiȘtergere
  11. La multi ani si multa fericire in continuare ... tortul arata bestial ...nu stiu cum ar fi aratat daca ar fi iesit decoratia cum ai fi vrut tu insa si asa arata fffff bine... cred ca e buna ... sanatate multa ca sa puteti fi fericiti pana la adanci batraneti ... seara frumoasa si o saptamna frumoasa ...

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc frumos Tunde! O saptamana reusita!

    RăspundețiȘtergere
  13. CEAU SCUMPA ....LA MULTI ANI!!! SI TORTUL TAU ARAT ATARE DELICIOS :) SA AVETI PARTE DE NUMAI BUCURII &GBU!

    RăspundețiȘtergere
  14. Multumesc Anca, la fel va doresc si voua!

    RăspundețiȘtergere
  15. Sa aveti spor in toate in viata ! Cami

    RăspundețiȘtergere
  16. La multi ani impreuna si imi pare bine ca te-am "cunoscut"!De acum incolo, voi fi cititoare fidela :D!

    RăspundețiȘtergere
  17. Multumesc Cristina, te astept cu drag!

    RăspundețiȘtergere