Ingrediente:
200g zahar
250ml lapte
5 galbenusuri
250ml smantana pt frisca
2 linguri zahar pudra pt frisca
Am caramelizat zaharul...apoi am adaugat 200ml lapte si am lasat pe foc pana s-a dizolvat zaharul.
Separat am batut putin galbenusurile, am adaugat restul de lapte (50ml). Am luat de pe foc laptele cu caramel si am turnat galbenusurile. Am pus din nou pe foc si am amestecat pana s-a ingrosat putin, apoi am lasat la racit.
Am batut smantana, apoi am adaugat zaharul pudra. Am amestecat frisca cu crema caramel. Am pus in forme si am dat la congelator.
E delicioasa, o recomand!
vineri, 24 iunie 2011
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
ador aroma caramelului!imi notez reteta si o sa o incerc si eu.de obicei cumpar inghetata dar ma tenteaza sa imi fac propriile combinatii.zi minunata iti doresc
RăspundețiȘtergereTe cred si eu,Livia...ca e delicioasa,ce poate fi mai bun decat gustul de caramel...trebuie s-o fac si eu..:)
RăspundețiȘtergereWeekend placut!
Cred ca e delicioasa inghetata! Imi place reteta!
RăspundețiȘtergere