vineri, 24 iunie 2011

Inghetata caramel

Ingrediente:
200g zahar
250ml lapte
5 galbenusuri
250ml smantana pt frisca
2 linguri zahar pudra pt frisca

Am caramelizat zaharul...apoi am adaugat 200ml lapte si am lasat pe foc pana s-a dizolvat zaharul.


Separat am batut putin galbenusurile, am adaugat restul de lapte (50ml). Am luat de pe foc laptele cu caramel si am turnat galbenusurile. Am pus din nou pe foc si am amestecat pana s-a ingrosat putin, apoi am lasat la racit.

Am batut smantana, apoi am adaugat zaharul pudra. Am amestecat frisca cu crema caramel. Am pus in forme si am dat la congelator.

E delicioasa, o recomand!

3 comentarii:

  1. ador aroma caramelului!imi notez reteta si o sa o incerc si eu.de obicei cumpar inghetata dar ma tenteaza sa imi fac propriile combinatii.zi minunata iti doresc

    RăspundețiȘtergere
  2. Te cred si eu,Livia...ca e delicioasa,ce poate fi mai bun decat gustul de caramel...trebuie s-o fac si eu..:)
    Weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca e delicioasa inghetata! Imi place reteta!

    RăspundețiȘtergere