duminică, 27 septembrie 2009

Muraturi asortate


12 kg lubenita pt murat
5 kg gogonele
5 kg castraveti
conopida
morcovi
sare cate o lingura pt fiecare litru de apa
hrean 3-4buc
marar uscat
foi de dafin
piper boabe
mustar boabe
usturoi
optional conservant


Am spalat un butoi de 40kg, pe fundul lui am pus hrean, marar, usturoi si condimentele. Apoi am asezat lubenita intreaga, gogonelele si castravetii printre bucatile de lubenita. Am fiert apa intr-o oala de 8l cu 8 linguri de sare, fierbinte am turnat-o peste legumele din butoi. Pana am fiert a doua tura de apa, am pus desupra butoiului o farfurie adanca. Se mureaza in 3-4 saptamani.
Pentru siguranta la fiecare oala cu apa se poate pune un plic conservant Dr Oetker Nu va face floare, nu miroase, iar zeama ramane limpede.



Un comentariu:

  1. Ce fain, n-am mai mancat pepene murat de cativa ani buni. Gogonele am gasit, dar castraveti mici sau pepeni nu. Bune muraturile tale.

    RăspundețiȘtergere