marți, 29 septembrie 2009

Zacusca de vinete


Ingrediente
1kg ceapa
500ml ulei +100ml de pus deasupra
5 kg vinete
3 kg gogosari
un borcan mare pasta de rosii
foi de dafin
piper boabe
sare dupa gust
Am copt vinetele in cuptor, apoi le-am curatat.
Am tocat ceapa si am pus-o la calit in ulei, 30 minute.



Pana s-a calit ceapa, am tocat vinetele si gogosarii.


Dupa cele 30 minute, am adaugat gogosarii tocati si am mai lasat 30 minute la fiert.

Apoi am adaugat vinetele, pasta de rosii, sarea si condimentele si am dat oala la cuptor inca o ora.
In timpul asta n-am stat numai langa zacusca, n-am amestecat continuu, nu stropeste. Pt mine e varianta cea mai usoara si rapida.
Am lasat sa se racoreasca putin, apoi am pus zacusca in borcane. Am turnat deasupra cate putin ulei, am capsat borcanele, apoi le-am fiert 15-20 min. 

2 comentarii:

  1. Mi-ai adus aminte de copilarie. Si mamica mea facea pe timpuri si trebuia sa ascunda borcanele de mine ! Data viitoare cind sint in Ro vin la tine ! O seara placuta! Cami

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca iti place zacusca mea. Te astept cu drag!

    RăspundețiȘtergere