Ingrediente:
400g faina alba
200ml lapte
2 linguri ulei
2 galbenuse
2 galbenuse
1 lingurita drojdie uscata
2 linguri zahar
coaja rasa de lamaie
umplutura de mac
Gem (eu am pus de gutui)
Am framantat un aluat din toate ingredientele. L-am lasat 30 minute, apoi l-am impartit in 3. Am intins 3 foi si am taiat in 6 fiecare foaie, mi-au rezultat 18 cosulete.
Am pus aluatul in tava de mufins unsa cu ulei, am adaugat umplutura de mac in 6 cosulete. Restul le-am umplut cu gem de gutui.
ce idee buna ai avut!salutari din iasi!
RăspundețiȘtergereMultumesc Alison, bine ai venit in casuta mea!
RăspundețiȘtergereAsa ceva , mananc eu la Timisoara la cumnata mea, care e o mare specialista in dulciuri, ca mai toate banatencele.
RăspundețiȘtergereBine ai venit pe alb de mireasa! Te imbratisez cu mii de flori, mii de culori si aromele toamnei din tara Vrancei! Te invit pe Hai la plimbare si sper sa-ti placa!
Multumesc mult Elena, sunt tare bune, dar nu stiu daca este o specialitate banateana, mai degraba o inventie de-a mea pe moment. Am fost pe Hai la plimbare, multumesc de invitatie!
RăspundețiȘtergere