luni, 19 octombrie 2009
Peltea de gutui
Am vazut o reteta de peltea pe blogul Cristinei , am cautat gutui si am facut si eu, dar dupa o alta reteta.
Reteta mea suna cam asa:
Ingrediente:
1kg gutui
1kg zahar
1 cana de apa
zeama de la o lamaie
Am spalat gutuile si le-am taiat in 4. Le-am pus intr-o oala cu tot cu coaja si casuta cu seminte (contin multa pectina si ajuta pelteaua sa se intareasca). Am adaugat apa cat sa le acopere si am fiert aproximativ o ora.
Am curatat gutuile de seminte si cotor si le-am pasat.
Zeama in care au fiert am strecurat-o si am adaugat-o peste gutuile pasate, apoi zaharul si am dat la fiert inca 30 minute.
Cu 10 minute inainte sa sting focul am pus si zeama de lamaie.
Etichete:
Conserve pt iarna
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Bravos mai... ma gandeam ca esti la bucatarie, prea nu ne-am "vazut" azi deloc la taifas :P
RăspundețiȘtergereSuper reteta de peltea si apropo de peltea... si mami meu facea din petale de trandafiri :D
Te pup...
Super! Am si eu 2 gutui in gradina care sunt plini si am sa incerc si eu reteta ta, e interesanta.
RăspundețiȘtergereSper sa va placa, Gaby!
RăspundețiȘtergere