joi, 15 octombrie 2009

Crema de lamaie

Ingrediente:
2 galbenusuri
2 linguri amidon
4 linguri zahar
500ml lapte
coaja si sucul de la o lamaie (coaja o tai bucati mai mari pe care apoi le scot, daca va place se poate rade pe razatoare)
200g unt sau 250ml frisca

Galbenusurile le-am frecat cu zahar pana s-au albit, am adaugat amidonul si laptele. Am amestecat bine si am pus pe foc. Am adaugat coaja de lamaie si am fiert cateva minute pana s-a ingrosat ca o budinca .
Am lasat la racit, apoi am scos bucatile de lamaie si am adaugat sucul cate putin, amestecand sa nu se taie crema. Am frecat untul spuma si am adaugat cate o lingura din crema de lamaie.

2 comentarii:

  1. am "furat" reteta ta si am combinat-o cu multa frisca,ciocolata amaruie rasa si glazura de ciocolata alba la tortul pe care i l-am facut baiatului meu Duminica,atunci cand i-am taiat motul.A iesit minunat.Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur mult ca v-a placut, cu multa placere!

    RăspundețiȘtergere