marți, 13 octombrie 2009

Sarmale in foi de vita



Am folosit:
600g carne tocata
200g orez
50ml ulei
2 cepe
100g bulion
sare
piper
1 lingura faina alba
marar uscat
putin cimbru
foi de dafin pe care le-am pus printre sarmale
frunze de vie

Am tocat ceapa si am calit-o putin in ulei, am adaugat orezul spalat si scurs de apa si le-am prajit impreuna cateva minute.



Apoi am adaugat carnea tocata, condimentele, faina pt ca sa lege putin compozitia si bulionul de rosii.



Am amestecat bine



Am format sarmalutele, le-am pus intr-o oala, am adaugat apa cat sa le acopere si le-am fiert o ora si jumatate la foc mic. Noi le-am servit cu smantana!

6 comentarii:

  1. delicioase!si cu cimbru...mmm,deja salivez!

    RăspundețiȘtergere
  2. am o tona de apa in gura.. delicios...

    RăspundețiȘtergere
  3. buna drga mea , sarmalutele tale arat ff delicioase mai ales cu vita de vie ......:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Chiar vroiam sa le fac si eu la sfirsit de saptamina, reteta ta difera la condimente cu a mea. Mersi de idee , se pune in aplicatie ! O zi buna Cami

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc pt aprecieri, chiar au iesit foarte bune, merita incercate!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cami eu am pus ce condimente am avut prin casa, de obicei pun cam ce-mi place, nu neaparat dupa reteta!

    RăspundețiȘtergere