vineri, 16 octombrie 2009

Mancarica de gutui



E o mancare dulce-aromata, o recomand celor carora le plac experientele culinare, mai altfel!
Ingrediente:
3 gutui taiate marunt
2 pulpe de pui intregi
50ml ulei
3 linguri zahar
2 linguri faina
2 cani apa
1 paharel vin alb
marar
sare dupa gust
Intr-o tigaie am pus uleiul la incins si am adaugat gutuile taiate cubulete. Le-am lasat cateva minute pana s-au inmuiat si s-au rumenit putin, apoi le-am scos pe o farfurie.

Separat am inabusit carnea cu putin ulei si apa. In uleiul ramas de la gutui, am pus zaharul pana s-a caramelizat, am adaugat faina si am stins cu apa si vin alb dulce.


Am lasat sa dea un clocot si am adaugat pulpele si gutuile, am fiert aproximativ 20 minute. Am sarat dupa gust.

3 comentarii:

  1. Acum de abia am vazut gutuile la tine....Eu stiam numai varianta mea, asta cu caramelizatul e ceva nou pt. mine. Ii da gust extrem de caramelß Nu mi-ar place ca strica aroma de gutuie. Un sfirsir de saptamina bun Cami

    RăspundețiȘtergere
  2. Noua ne-a placut, nu se simte foarte tare caramelul, tot aroma de gutuie predomina ;). La fel si tie un weekend superb!

    RăspundețiȘtergere
  3. hmm, am doua gutui si abia astept sa le mananc :D... am fost asa prinsa cu tortul, cu stii tu cate am avut pe cap azi ca nici n-am apucat sa devorez macar una: D
    Sa ma risc si sa incerc reteta recomandata de tine sau sa cumpar special gutui ca prea imi este interesanta?!?

    gata...fug la nani :P

    RăspundețiȘtergere