luni, 5 octombrie 2009
Paine neagra
Ingrediente:
600g faina neagra (eu am folosit Baneasa)
20g drojdie
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
3 linguri ulei
300ml apa calduta
Am dizolvat drojdia in apa calduta, am amestecat ingredientele si am format un aluat pe care l-am lasat aproximativ 2 ore la crescut.
Apoi l-am intins pe o suprafata unsa cu ulei, am rulat foaia si am pus-o in tava unsa.
Am mai lasat 20 minute sa cresca in tava apoi am stropit painea cu apa si am dat la cuptor, pana s-a rumenit.
Etichete:
Aluaturi sarate
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Bravo! Arata ft bine..si cred ca a fost ft buna! Cu o e felie din asta eu ma satur de obicei ;)
RăspundețiȘtergereMultumesc Ruxi, da e foarte buna si satioasa ;)
RăspundețiȘtergerelivia
RăspundețiȘtergeremultumesc de interes
ptr blog ce-mi urmaresti-
iti doresc sa ai belsug
de mancarurile alese
si retete tot mai...dese!
iar de ai putin ragaz
te invit sa lecturezi
scurte indemnuri ..sufletesti-
cu reverenta ....vyky