vineri, 16 octombrie 2009

Racituri de porc



Acest fel de mancare il fac destul de rar, sotului ii place tare mult. Pt ca mi-a amintit saptamana trecuta ca nu am facut de multa vreme racituri, i-am respectat dorintele si am trecut la bucatarie.

Ingrediente:
ciolan de porc afumat
2 picioare (adidasi)
1 telina
2 morcovi
sare
5-7 catei de usturoi pisati

Am spalat bine picioarele si le-am dat un clocot. Am aruncat apa si le-am pus din nou la fiert, am adaugat si ciolanul , telina, morcovii am pus apa aproximativ 4l , o lingura sare si am fiert 3-4 ore pana se dezlipeste carnea de pe os si apa scade la jumatate.



Am oprit focul, am scos carnea si am lasat-o la racit, apoi am dezosat-o.



In apa fierbinte am adaugat usturoiul tocat si am lasat la racit. Am pus in castroane carnea, apoi zeama strecurata si am dat la rece peste noapte



Am adunat grasimea de deasupra si am pus castronelul cateva secunde la MW, apoi l-am rasturnat pe farfurie.

4 comentarii:

  1. RACITURIIIIII :) YAMIIIII VAI DE CAD NU AMM ANCAT CRED C ADE 2 ANI NU AM MAI FACUT ...ANUL ASTA O SA TAIEM SI NOI PORKUL SI SIGUR O SA FAC :0
    FFFF FAINA ARATA SI YAMIIII

    RăspundețiȘtergere
  2. N-am facut niciodata "piftie" (desi imi place tare mult, noroc cu mami, soacra:P) noi asa numim in zona noastra acest fel de mancare/aperitiv... pe langa morcov se adauga si ou fiert ;) Cat de curand incerc reteta ta :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Florena incerca sigur o sa-ti placa. Noi o mancam ca fel principal, nu aperitiv. La sarbatori fac si eu aspic cu legume si ou, dar nu e acelasi lucru.

    RăspundețiȘtergere