sâmbătă, 5 septembrie 2009

Nugat


1 cana zahar
½ cana miere
2 linguri apa
1 albus
nuci, alune, stafide, fistic
o foaie de napolitane taia in 2
Zaharul, mierea si cele 2 linguri apa se pun la foc. Dupa ce s-a topit zaharul se fierb 10 minute. Se lasa deoparte si se bate albusul spuma. Se adauga siropul fierbinte si se bate repede cu mixerul. Se aduga alune, nuci ce doriti.
Intr-o tava se pune folie alimentara, ½ din foaia de napolitane, compozitia de sirop cu albus, cealalta foaie, se impacheteaza in folie si se da la rece, 2 ore.

6 comentarii:

  1. Delicios nugatul asta, Livia, felicitari!!! ...sa iti mai zic oare ca mi-ai facut o pofta de zile mari?! :P
    Succes cu blogul in continuare, ma bucur sa te am aproape!

    P.S. Imi pari tare cunoscuta, ai fost cumva la Calderon?! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc frumos Laura! Nu n-am fost la Calderon, in schimb am fost prin Ghiroda ;)si am locuit 21 ani aproape de Modern. Poate chiar ne cunoastem.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Scuze ca am sters comentariul anterior, dar am scris gresit un cuvant ... si m-am simtit usor stanjenita.
    Vroiam sa-ti zic ca ma bucur ca am descoperit aceasta reteta deoarece o cautam de ceva vreme, dar nu o gaseam.
    O voi prepara maine, cu siguranta :)
    De-abia astept!

    RăspundețiȘtergere
  5. Roz ma bucur ca iti place reteta mea! Abia astept sa vad ce iasa din manutele tale!

    RăspundețiȘtergere
  6. Livia, am facut reteta :)
    A iesit asa de buna . Am facut senzatie cu ea printre colege :P
    Daca esti curioasa cum mi-a iesit, tragi o fuguta pana la mine sa vezi bunaciunea :)
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere